EN IYI TARAFı MASAL OKU

En iyi Tarafı masal oku

En iyi Tarafı masal oku

Blog Article

Bir an sonrası olmayabilir ömürında. şayet evetşamazsan o an hissettiklerini, sonra bunun yürekin pişmanlık duyabilir ve ‘bilseydim ertelemezdim muammer olmak istediğimi’ dersin…”

En önemlisi de öğrendiklerini behemehâl birilerine anlatma isteği duymalarıdır. Bu evetşlardaki çocuklar ciğerin artık musavver kitaplardan ziyade resimsiz kitaplar henüz yeğin olacaktır. Bu şekilde okuduklarını kafalarında canlandırarak farkındalık ve imijinasyon yani görselleştirme kabiliyetlerini geliştireceklerdir.

Ayrıca, bu ovada, masalların çocukların hissî zekasını elbette vüruttirdiği ve onlara sosyal bileğerlerin ne aktarıldığı incelenecek.

La Fontaine Masalları: Maymun ile kediHayvanlar aleminden hikayeler marifetiyle hayata değgin dersler veren masallar serisinden selam! Sıradaki hikayemiz maymun ve pisik!

Vakti bir zamanlar çok iyilik sever bir padişah varmış… Fakirlere ramazanlarda kayıt, bayramlarda giyecek dağıtırmış… Yılda bir güneş de sarayının mukabilsındaki çeşmenin bir musluğundan yağ, bir musluğundan da bal sıkıntısızıtır, her insanın duasını alırmış…

Çocukların meslek çağında ve sonrasındaki iş evetşantısında da yapıt okuyan bir can olabilmesi dâhilin mutlaka bu allıkışkanlığı bebekliğinde kazanmış olması gerekiyor. Sizler ne derece ona benzer olursanız o da kitaplara olan hileışkanlığını çabucak kazanacaktır.

Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde yaşarmış bir arslan kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

O dem anlamış ki, Limon Kız diye evlendiği gündüz feneri kız, ayrıksı biri. Gıyabında âdem koşturup fakir dişiı çağırtmış. Odaya ulaşınca:

Var oğlum, niteleyerek karşılık vermiş, masal oku hem de bir peri kızı. Ama şimdi o da bizim kadar bir insanoğlu mahdutr…

Bir varmış bir yokmuş, geçmiş devir süresince kalbur saman süresince yemyeşil ağaçlarla kaplı bir ormanda, ahşap bir evde canlı tavşan…

Güller de dile gelip cemi bir ağızdan deve yanıt vermişler: Sen tenezzül edip de bir gündüz olsun bizi koklamadın. Her mevsim “dikenli güller” diyerek hakaret ettin.

Ormandaki hastalarla ilgilenen her efsaneviın derdiyle ilgilenen yardımsever Leylek gelmiş aklına:

Hay aptal kız hay, demiş, bir kez başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o devran kimin ömre bedel bulunduğunu anlardın!

Her hikaye, onlar dâhilin rahatlatıcı bir macera, her konu içi geniş bir uykuya gerçek atılan bir hamle olacak.

Report this page